solfeggio frequenties

Alles is energie, alles is trilling en vibratie. En elke trilling heeft zijn eigen frequentie. Met de Solfeggio-frequenties is het mogelijk om gemakkelijk balans en diepe genezing in lichaam en geest te bereiken. Solfeggio frequenties brengen je in lijn met de ritmes en tonen die de basis van het universum vormen.

Naar aanleiding van een stemanalyse of een eeg maken we een volledig gepersonaliseerde geluidsbalans en kan elke gewenste solfeggio frequentie gemakkelijk worden toegevoegd.

Geluid heeft een frequentie die kan worden gehoord of gevoeld en omdat geluid technisch gezien een uitwisseling van energie is tussen twee objecten of mensen, kan het luisteren naar bepaalde geluiden het lichaam op verschillende manieren beïnvloeden.

De solfeggio frequenties volgen de oorspronkelijke frequentieschaal die is gemaakt om genezing van geest, lichaam en ziel te bevorderen, het is een specifieke toonladder.

Heden ten dagen wordt muziek gemaakt volgens de diatonische toonladder. Deze twee schalen zijn verschillend en hebben zeer verschillende frequenties. De “C”-noot die we vandaag kennen is 512 hz, waar de originele “C” van de solfège-schaal een hertz van 528 heeft.

Het verschil lijkt misschien klein, maar het is genoeg om de geest, het lichaam en de ziel op heel verschillende manieren te beïnvloeden. De solfège-tonen zijn gebaseerd op de standaard Verdi-stemming van instrumenten tot 432 Hz, wat vrede, harmonie en zelfs het vertragen van de hartslag bevordert.

De originele Solfeggio-schaal omvatte zes oplopende tonen UT, RE, MI, FA, SO, LA. Vandaag zijn er zeven oplopende tonen DO, RE, MI, FA, SO, LA, TI.

De lettergrepen die voor de toonladder werden gebruikt, zijn ontleend aan een hymne van Johannes de Doper. Deze tonen beïnvloeden het onderbewustzijn om genezing, energetisch evenwicht, hoger spiritueel bewustzijn en verbindingen en transformatie te bevorderen.

Elke toon heeft zijn eigen frequentie en wordt geassocieerd met helende effecten en een specifieke kleur en chakra.

Er zijn 6 belangrijke Solfeggio-frequenties. Anderen zijn gemaakt op basis van deze 6 frequenties.

De 6 belangrijkste solfeggio-frequenties zijn:

“DO” – 396 Hz

“RE” – 417 Hz

“Mİ” – 528 Hz

“FA” – 639 Hz

“SOL” – 741 Hz

“LA” – 852 Hz

Alle Solfeggio-frequenties met bekende effecten

174 Hz – Verminder pijn en spanning

Aangezien het de laagste frequentie van tonen in de 174 Hz Solfeggio-schaal is, beïnvloedt het laagste niveau het fysieke en energielichaam. Met een natuurlijk verdovend effect, helpt deze frequentie fysieke en energetische pijn te verlichten, en motiveert het interne organen om hun best te doen door ze een gevoel van veiligheid, comfort en liefde te geven.

285 Hz – Energie, veiligheid en overleving

De 285 Hz-frequentie, de tweede toon op de 285 Hz Solfeggio-schaal, is nuttig bij het genezen van wonden, snijwonden, brandwonden, huid- en spierweefsel en andere verwondingen. Het verbetert onze gezondheid en algemeen welzijn door ons lichaam, geest en energieniveau te verjongen.

396 Hz (DO) Transformeren van verdriet en angst.

De 396-frequentie wordt geassocieerd met de toon ‘Do’-noot. Deze frequentie transformeert verdriet in vreugde. Het is een goede frequentie om angst los te laten. Het wordt geassocieerd met de kleur rood en het Wortelchakra. Deze frequentie kan je helpen blokkades los te laten die je ervan weerhouden je dromen te volgen.

De negatieve emoties van verdriet en angst houden ons vaak van onze doelen af, dus het bewust en onbewust opruimen zorgt voor nieuwe ontwikkelingen in zowel de materiële als de spirituele wereld.

Deze frequentie kan ook gebruikt worden om te aarden, te ontwaken en terug te keren naar de waarheid.

417 Hz (RE): Genezing van trauma’s uit het verleden.

Dit is de frequentie van verandering en vernieuwing. Het wordt geassocieerd met de kleur oranje en het sacrale chakra. Deze frequentie kan negatieve energie uit het lichaam verwijderen, en het kan je helpen om trauma los te laten en te transformeren.

Net zoals schuld en angst onze groei belemmeren, beïnvloeden onze traumatische ervaringen ook ons bewustzijn. Deze frequentie kan worden gebruikt om ons beperkende perspectief dat ons ervan weerhoudt onze levensdoelen te bereiken, te deactiveren en te zuiveren. We kunnen zodoende de toekomst vanuit een nieuw perspecitef zien. Als het over cellulaire processen gaat, stimuleert de Re-noot de cel en het DNA om optimaal te functioneren. De frequentie van 417 Hz geeft je lichaamscellen energie en helpt ze hun creatieve potentieel te benutten.

528 Hz (MI): transformatie, innerlijke vrede, wonderen en herstelt DNA.

Het wordt geassocieerd met de kleur geel en de zonnevlechtchakra. Waarschijnlijk de meest bekende solfègetoon vanwege de verbinding met het hart, staat het bekend als de “liefdesfrequentie”.

Vanwege het vermogen om DNA te repareren, heeft deze frequentie het vermogen om genezing te creëren voor alle chakra’s, vooral het hartchakra. Deze frequentie wordt ook prachtig gebruikt om stress over het hele lichaam te verminderen.

De frequentie 528 Hz staat ook bekend als de “Mi”-noot. Het wordt gebruikt om menselijk DNA in zijn oorspronkelijke, perfecte staat terug te brengen. “Mi” zou afkomstig zijn van het Latijnse woord “Mira gestorum” of “wonder”. Dit betekent een noot die een wonderbaarlijke transformatie kan bewerkstelligen, niet alleen in ons bewustzijn maar ook in ons DNA.

De effecten zijn meer energie, helderheid, vrede en ontwaken met verbeterde creativiteit. Tegelijkertijd staat men open voor diepe spirituele ervaringen en spirituele verlichting.

639 Hz (FA): Herverbinding en balancerende en helende relaties

De frequentie van 639 Hz is de frequentie van de “Fa”-noot. De frequentie creëert een diepere verbinding met je Hogere Zelf en helpt bij het bevorderen van harmonieuze relaties van alle soorten in je leven. Het wordt geassocieerd met de kleur groen en het hartchakra. Deze frequentie verbetert communicatie, begrip, tolerantie en liefde.

Fa is een sociale frequentie, een frequentie van begrip, sympathie, tolerantie en wederzijds respect. Het kan worden gebruikt om de cel te stimuleren om met zijn omgeving te communiceren. De frequentie van 639 Hz kan ook worden gebruikt voor communicatie met parallelle werelden of spirituele werelden.

741 Hz (SOL): problemen oplossen, emotionele stabiliteit vergroten.

Deze frequentie bevrijdt ons van emotionele beperkingen, maar verwijdert ook gifstoffen en elektromagnetische straling uit onze cellen. Het bevordert een gezonder en stabieler leven, zowel emotioneel als fysiek.

Het helpt je om je ware zelf op een gezonde manier te uiten.

Het is de frequentie om je intuïtie te laten ontwaken en je te helpen oplossingen te vinden. Het wordt geassocieerd met de kleur blauw en het keelchakra.

Een ander belangrijk kenmerk van deze geluidsfrequentie is dat het infecties oplost (viraal, bacterieel en schimmel). Deze toon leidt ons naar een puur, stabiel en spiritueel leven.

852 Hz (LA): Harmonie met het Universum & Zelf. Intuïtie ontwaken, terugkeren naar spirituele orde

852 Hz of ‘La’ is de laatste van de originele Solfeggio-frequenties. Het geeft ons een hogere macht, de verbinding met de altijd aanwezige geest van het universum, en geeft ons inzicht in de spirituele orde. Het brengt ook harmonie met ons eigen hogere zelf. Het wordt geassocieerd met de kleur indigo en het derde oog chakra.

963 Hz – Keer terug naar de ware natuur en eenheid

De laatste van de Solfeggio-frequenties is 963 Hz, wat ons naar het hoogste bewustzijnsniveau leidt. Deze frequentie verbindt ons met de perfectie van het universum, waardoor we de Eenheid kunnen aanraken die alles doordringt wat is en zal zijn.

De kruinchakra is ook verbonden met de pijnappelklier (centraal zenuwstelsel), waarvan wordt gezegd dat deze toegang heeft tot hogere intuïtie, telepathie, psychische visie en een nauwe verbinding met God.

Aquera frequentie therapie

Met de software van aquera maken we een stemanalyse of een eeg. Hierbij meten we de frequenties van je stem of je hersenen. Aan de hand hiervan maken we een geluidsbalans.

Deze geluidsbalansen zijn dus volledig op je eigen trilling afgestemde frequenties. Het is een persoonlijk muziek bestand wat dagelijks beluisterd dient te worden.Door te luisteren ontvangen de hersenen de juiste stimuli, waardoor het zelf helend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd en gestimuleerd. Het is zelfs mogelijk elke solfeggio frequentie afzonderlijk toe te voegen.

Maar waarom werkt het dan?

Nikola Tesla zei:

 “If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.”

Een beetje wiskunde. Elke solfeggio frequentie is terug te leiden tot nummer 3, 6 of 9. Dit zijn zeer krachtige nummers.

In de getallenleer van Phytagoras is een methode die we de reductiemethode noemen. Dit is een eenvoudige methode om grote nummers terug te brengen naar een enkel cijfer.

Als we deze methode toepassen op de originele solfeggio frequenties krijgen we.;

396 Hz, 417 Hz, 528 Hz, 639 Hz, 741 Hz and 852 Hz.
369 Hz = 3+6+9 = 18 = 1+8 = 9
417 Hz = 4+1+7 = 12 = 1+2 = 3
528 Hz = 5+2+8 = 15 = 1+5 = 6
639 Hz = 6+3+9 = 18 = 1+8 = 9
741 Hz = 7+4+1 = 12 = 1+2 = 3
852 Hz = 8+5+2 = 15 = 1+5 = 6

Ja ik wil graag een stemanalyse en mijn eigen persoonlijke geluidsbalans.

Gepubliceerd door Yvonne Coppens

Ontspannen Leven is voor mij; mijn eigen beste vriendje zijn! Er is dan een verbinding tussen hart, hoofd en ziel. Hierover geef ik (interactieve) lezingen en trainingen. En begeleid ik mensen met levensvraagstukken of anderzins.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: