Zelfkennis leidt naar zelfvertrouwen

Wat zijn je goede eigenschappen?

Uuuhhhhhh………….

Deze vraag weten mensen meestal niet zomaar te beantwoorden. Vraag ze naar hun vervelende of slechte eigenschappen dan noemen ze zo een lijstje op.

Het is altijd bijzonder om de reactie van mensen te zien als ze hun kwaliteiten ‘zwart op wit’ zien staan.

Heeft een sterk karakter, of stralend vriendelijk, een van nature geboren leider, creatief vernieuwende persoonlijkheid. Ze weten het wel maar om dat van jezelf te zeggen, dat gaat een stap te ver. Als ze het lezen in de analyse zie je ze gaan stralen, ze worden er blij van. Het versterkt je zelfvertrouwen.

Evenzo met eigenschappen waar je zelf minder gelukkig mee bent. Er word beslag op je gelegd, moet onrust wegpraten, besteed veel aandacht aan zaken die niet het persoonlijke leven betreffen……..

Als je ze ‘op papier’ bevestigd ziet wordt het gemakkelijker deze te herkennen. De volgende keer als je veel gaat praten en druk wordt herken je de emotie. Of als iemand je vraagt iets te doen waar je eigenlijk geen tijd voor hebt, kun je dat herkennen en gemakkelijker nee zeggen.

Met het aquera systeem meten we de emoties op verschillende gebieden. Emotioneel, rationeel, sociaal, impulsief, uitstraling en persoonlijkheid.

Zelfkennis

leidt naar

Zelfvertrouwen.

Gepubliceerd door Yvonne Coppens

Ontspannen Leven is voor mij; mijn eigen beste vriendje zijn! Er is dan een verbinding tussen hart, hoofd en ziel. Hierover geef ik (interactieve) lezingen en trainingen. En begeleid ik mensen met levensvraagstukken of anderzins.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: