Hersen balans

De hele dag door staan we bloot aan prikkels. Onze hersenen hebben het er maar druk mee. Bij dit overzicht kunnen we in 1 oogopslag zien hoe die prikkels verwerkt worden door de hersenen. Het geeft direct een beeld of je gebalanceerd met je emoties omgaat, of je een denker bent of iemand die emoties “onder het tapijt” veegt.

Bij dit plaatje zie je dat er focus is op het proces om emoties een juiste plaats te geven.

Het plaatje hiernaast laat zien dat er een verstoring van de balans is met betrekking tot het verwerken van prikkels. De prikkels worden niet goed verwerkt. Er komen heel veel emoties binnen (balk rechts} en ze worden maar voor een deel verwerkt (balk links). Een typisch mannelijk beeld.

Hiernaast zie je een typisch vrouwelijk beeld van omgaan met emoties. Er wordt steeds maar over nagedacht.

Het plaatje hiernaast laat zien dat iemand overspoeld wordt door emoties. Er is iets in zijn of haar leven wat veel aandacht vraagt en waar nog geen oplossing voor is.

Wat ik veel zie bij mensen die extreem vermoeid zijn, al jaren een burn out hebben of al maanden last hebben van long covid is een balansverstoring met betrekking tot emoties en de verwerking ervan. De waargenomen emoties worden niet of nauwelijks verwerkt. Of de betreffende persoon is aan het piekeren, malen, gedachten die in kringetjes draaien. Of degene is heel druk met werk, hobby of andere dingen om maar niet te hoeven voelen.

De bijbehorende emoties geven een heel duidelijk inzicht in die problemen.

Tijdens het gesprek wordt vaak snel duidelijk wat er precies speelt in het leven op dit moment. De uitsplitsing van de emoties over sociaal, rationeel, uitstraling, persoonlijkheid, impulsief en emotioneel zorgt voor nog meer duiding.

De herkenning van je eigen emoties en de daaraan gekoppelde patronen en problemen die je tegenkomt in het dagelijks leven, geeft veel rust. Na een vaak jarenlange zoektocht, eindelijk erkenning voor je klacht en duiding welke emoties er een grote rol in spelen.

Als yogatherapeut werk ik graag met ademoefeningen, loslaatoefeningen, fysieke houdingen en trauma release.

Wat ik in ieder geval altijd aanbeveel is dagelijks minstens 1x te luisteren naar de geluidsbalansen die ik speciaal voor jou maak.

Wil je graag een afspraak maken voor een stemanalyse.

Bel of app 31654308005

of stuur een bericht.

Gepubliceerd door Yvonne Coppens

Ontspannen Leven is voor mij; mijn eigen beste vriendje zijn! Er is dan een verbinding tussen hart, hoofd en ziel. Hierover geef ik (interactieve) lezingen en trainingen. En begeleid ik mensen met levensvraagstukken of anderzins.

Eén opmerking over 'Hersen balans'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: