Emoties en persoonlijke balans

Met het Aquera systeem krijg je snel en non invasief een helder beeld van de emotionele en psychische gesteldheid van je client.

Hieronder zie je het tabblad van de persoonlijke balans. De blauwe balken zijn alle gemeten emoties. De rode balken zijn de emoties die energie kosten en de groene balken zijn emoties die energie geven. In de eerste kolom zie je dan alle emoties bij elkaar en vervolgens worden de emoties opgesplitst in;

  • persoonlijk
  • rationeel
  • sociaal
  • impulsief
  • emotioneel
  • uitstraling

Je ziet dus in 1 oogopslag in deze grafiek dat deze persoon meer emoties heeft die energie kosten. In de emotionele sfeer en in de sociale sfeer, zijn de rode balken veel hoger dan de groene. Op die levensgebieden is er sprake van veel restrictieve emoties.

De blauwe balken scoren hoog op persoonlijk, sociaal en impulsief, daar zijn de meeste emoties gemeten. Zodoende weet je dat deze persoon een sociale en impulsieve persoonlijkheid heeft.

Het is duidelijk dat op het emotionele gebied veel emoties zijn die energie kosten. Laten we die eens verder bekijken.

Hier zie je de lijst met energie gevende emoties die horen bij het emotionele gebied.

En hieronder de lijst met emoties die energie kosten.

Deze persoon zat in een moeilijke emotionele situatie, in dit geval een scheiding.

Afhankelijk van je rol als therapeut of gezondheidswerker kan je hiermee aan de slag en je client passende therapie bieden.

Gepubliceerd door Yvonne Coppens

Ontspannen Leven is voor mij; mijn eigen beste vriendje zijn! Er is dan een verbinding tussen hart, hoofd en ziel. Hierover geef ik (interactieve) lezingen en trainingen. En begeleid ik mensen met levensvraagstukken of anderzins.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: